Fundació Alícia Fundació Catalunya - La Pedrera Món Sant Benet Diputació de Barcelona

Unes 5.400 persones van visitar Alícia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, durant el cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig per participar en les més de 200 activitats que s’oferien, amb l’eix de la cuina sana, fàcil i divertida.

L’esdeveniment ha fet un salt endavant amb la incorporació d’un nou eix de territori que ha aportat la coorganització amb la Diputació de Barcelona. Col·lectius vinculats a la gastronomia, l’alimentació i la producció agroalimentària en l’àmbit de les comarques de Barcelona han mostrat als visitants la seva cuina així com les iniciatives sobre productes turístics, gastronòmics i agroalimentaris del territori.

Enguany s’ha ampliat l’espai d’exposició i activitats, amb el Prat com a nou espai de dinamització de la festa, en contacte directe amb la natura i el paisatge de Món Sant Benet.

TOTES LES RECEPTES DE LA FESTA ALICIA’T

 • APRENEM LES DARRERES TENDÈNCIES CULINÀRIES

  Què s’està coent a les cuines més trendies? Ens atrevim a portar-ho a casa? Les tendències gastronòmiques impliquen moviment social però, ens porten sempre a buscar preparacions més bones, sanes i sostenibles? En aquest taller ens centrem en els pilars clau de l’aparició d’aquestes tendències: nous enfocaments de l’alta cuina, les cuines regionals de moda, els fermentats i la salut aplicada a la gastronomia...els superingredients! Tot amb elaboracions fresques i divertides que sorprenguin els nostres comensals. Us animeu a posar-vos al dia?

  CONSULTA LES RECEPTES DEL TALLER

  > Ceviche a la catalana

  > Ramen

  > Saltejat de cigrons

  > Súper amanida

 • CREG’16. GRANS PLATS DE LA CUINA CATALANA DE TOTS ELS TEMPS

  Aquest any Catalunya és Regió Europea de la Gastronomia i és en boca de tots el boom de la cuina catalana, dels seus cuiners i de les receptes més avantguardistes. Sabeu que la gastronomia catalana ha viscut altres èpoques daurades? La medieval fou la cuina reina a les corts europees i la de principis del segle XX, una cuina moderna que va portar els plats dels restaurants més luxosos a les cases de moltes famílies modestes. Vols saber més curiositats sobre els nostres fogons i les nostres olles?

  CONSULTA LES RECEPTES DEL TALLER

  > Menjar blanc

  > Pebrada bruna

  > Salsa pebrada

  > Xocolata especiada

 • DOLÇOS SENSE LLET NI OU

  La llet i els ous formen part d’un gran nombre d’elaboracions de la nostra cuina. Sabem realment quines elaboracions contenen aquests ingredients i com substituir-los sense que el gust o la textura es modifiqui gaire? Podem fer-nos dolços i pastissos per fer dels postres i celebracions una ocasió especial? En aquest taller parlarem d’això i molt més amb propostes fàcils i equilibrades a l’abast de tothom.

  CONSULTA LES RECEPTES DEL TALLER

  > Biscuit al microones

  > Brunyols

  > Crema catalana

  > Crepes dolces

  > Galetes de civada

  > Muffins de xocolata

  > Pa de llet

  > Sorbet casolà de fruites

CONTACTE

ADREÇA