Neix el projecte audiovisual «Què i com menjar durant el càncer»

Publicat el 29 de setembre de 2020

Neix el projecte interactiu «Què i com menjar durant el càncer», impulsat per la Xarxa Audiovisual Local i amb la col·laboració de la Fundació Alícia, per donar pautes generals sobre alimentació saludable per a persones que estan en tractaments oncològics, pels seus familiars, així com pels equips sanitaris que atenen aquests pacients. A partir del 5 d’octubre estarà disponible a les ràdios i televisions locals i a la web menjardurantelcancer.cat.

La nova iniciativa audiovisual també compta amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat de Barcelona (UB).

La Fundació Alícia treballa perquè tothom mengi millor i una de les seves tasques principals és ajudar les persones que tenen alguna malaltia o situació que els comporta alguna restricció alimentària o alguna dificultat a l’hora de menjar. Per això, també ha impulsat la col·lecció «Menjar durant el tractament del càncer», un conjunt de guies que volen ajudar els pacients a mantenir un estat nutricional òptim i explicar les bases de l’alimentació un cop diagnosticada la malaltia.