Millorar la qualitat de vida de la gent gran a debat a les I Jornades Professionals d’Alimentació per un Envelliment Saludable

Publicat el 22 de setembre de 2018

Estem preparats per afrontar els reptes i les oportunitats d'una societat envellida?

 
Prop d’un centener de persones han assistit a les I Jornades Professionals d’Alimentació per un Envelliment Saludable que s’ha celebrat aquest divendres i dissabte al matí a Món Sant Benet i que ha abordat temes com l’alimentació i la degeneració cognitiva, els comportaments alimentaris a la tercera edat, les oportunitats empresarials en aquest sentit o la importància d’adaptar el disseny dels productes a la gent gran. La realitat és que el futur camina cap a una societat envellida. Ho ha explicat Joan Riera, food sector director de Kantar Worldpanel que ha donat xifres que ho evidencien i, també, ha exposat hàbits i tendències de consum de les persones majors de 65 anys: “la gent gran consumeix més producte fresc i de proximitat”, ha expressat i, ha apuntat: “pesa més el canvi del cicle de vida que els hàbits que es tenen quan s’és jove”. Per què, doncs, la indústria no pensa en la gent gran a l’hora de dissenyar nous productes? Repte i oportunitat.
 

Què és un Chatbot i en què ens pot ajudar? Anem cap a la intel·ligència artificial o la intel·ligència col·lectiva?, ha estat un altre dels temes a debat durant la primera sessió de la jornada de la mà del Dr. Josep Perelló d’OpenSystes-Universita de Barcelona. El disseny de producte, l’envasat i l’etiquetatge o la soledat i la comensalitat han estat altres temes ha debat durant la primera jornada. 
 

En la sessió de dissabte s’han abordat temes com les smart cities i les noves tecnologies, les dificultats en la masticació i la deglució en la gent gran i/o la dieta mediterrània i l’envelliment saludable. Les jornades han posat el seu punt i final amb el taller magistral dels xefs Albert Rurich (Dos Paillos) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia) que han plantejat un viatge per les cuines més longeves del món: Japó i el Mediterrani.