La pagesia catalana tornarà a obrir portes el 9 i 10 de juny amb Benvinguts a Pagès

Publicat el 7 de març de 2018

Unes 30.000 persones han descobert l’origen dels productes que consumim a taula en les dues primeres edicions

El cap de setmana del 9 i 10 de juny, Catalunya tindrà una nova oportunitat per redescobrir el món de la pagesia, trepitjar el territori, conèixer l’origen dels productes alimentaris que consumim cada dia, tastar les elaboracions de les explotacions participants i omplir el rebost amb productes de proximitat. Una àmplia representació de l’activitat agrícola, ramadera i pesquera de Catalunya obrirà les seves portes per ensenyar de manera didàctica i totalment gratuïta els processos d’elaboració dels productes.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa conjunta del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat, l’Agència Catalana de Turisme i la Fundació Alícia. En la seva tercera edició ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies. Esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos.  També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Presència arreu del país

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i esdevé una nova oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia. La gran majoria dels sectors de l’alimentació hi tenen presència: granges de vedells i porcs, productors de formatges, apicultura, pescadors, cellers, horta, fruita, cultiu de plantes aromàtiques, molins d’oli, etc.

 

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d’altres.

L’any passat, a banda de les 250 explotacions participants, més de 200 allotjaments i 200 restaurants també es van afegir a Benvinguts a Pagès amb descomptes i menús especials amb productes de proximitat.