LA FUNDACIÓ ALÍCIA I EL GRUP LLOBET FOMENTEN EL CONSUM DE VERDURES, LLEGUMS I CEREALS

Publicat el 4 de setembre de 2015

La Fundació Alícia col·labora amb el Grup Llobet per ampliar l’oferta de productes alimentaris frescos amb una nova gamma de verdures, llegums i cereals cuits al buit i a baixa temperatura

Amb la col·laboració de la Fundació Alícia, el GRUP LLOBET, empresa de distribució alimentària amb seu a la comarca del Bages, amplia la seva oferta de productes alimentaris frescos amb una nova gama de verdures, llegums i cereals cuits al buit i a baixa temperatura.

La nova línia d’aliments preparats i envasats es comercialitza en pacs de consum individual, tenint en compte les racions nutricionals, a les botigues  Ca l’Arpellot. Aquests establiments representen un model de supermercat inèdit i innovador on només es venen productes saludables que han estat seleccionats per un grup de professionals especialistes en nutrició.

La voluntat del Grup Llobet en oferir al client línies d’alimentació saludables i l’interès i objectiu d’Alícia en treballar per la millora de l’alimentació, han facilitat la col·laboració en aquest projecte d’innovació culinària centrat en la cuina al buit. Cuinar al buit i a baixa temperatura garanteix un òptim resultat organolèptic alhora que manté les vitamines i els minerals dels aliments.

Amb l’expertesa en el procediment i tècnica de la cuina al buit i la recerca necessària per al projecte, l’equip del departament de recerca tecnològica d’Alícia ha dut a  terme la investigació a nivell culinari de la cocció de verdures i llegums i s’ha  encarregat de proporcionar les pràctiques a seguir per a realitzar les coccions i optimitzar els temps/temperatura de cada producte estudiat.

La cocció al buit és freqüentment utilitzada avui dia, tant per la restauració col·lectiva (càterings, menjadors d’empresa, escolars o hospitalaris) com per la social (restaurants de servei directe al consumidor final). Actualment, s’introdueix mica en mica a la cuina domèstica i d’aquesta manera es fomenta el consum de verdura i el manteniment d’una dieta equilibrada gràcies a les racions degudament preparades i a les característiques sensorial que s’aconsegueixen amb aquesta tècnica, un gust intens, colors vius i una textura consistent.