Guia d'alimentació durant el tractament del càncer

Publicat el 16 d'abril de 2015

Guia d'Alimentació durant el tractament del Càncer

 

La Fundació Alícia ha elaborat conjuntament amb l’Institut Català d’Oncologia, treballant amb especialistes, personal sanitari i grups de pacients, una col·lecció de publicacions de petit format amb recomanacions alimentàries per al període de tractament del càncer.

La col·lecció, amb el títol "MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER" està formada per 9 publicacions que tenen com a objectiu principal donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant la malaltia, amb recomanacions específiques per a cinc tipus de càncer diferents: de mama, de cap i coll, esofagogàstric, colorectal, ginecològic i de pulmó.

La col·lecció inclou també apartats específics sobre mites i creences alimentaries, sobre els possibles efectes del càncer i el seu tractament a l’hora de menjar, amb informació relativa als efectes dels diferents tractaments sobre el consum dels aliments. Es donen recomanacions generals durant l’aparició dels efectes secundaris que poden incidir directament en l’alimentació i també  recomanacions dietètiques per tal de poder controlar els efectes secundaris més comuns.

 

Descarrega les guies aquí.