El receptari “un mar ric i saborós”, un impuls al peix de proximitat en la dieta mediterrània

Publicat el 17 de desembre de 2019

La Fundació Alícia ha acollit el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava que ha donat forma a la publicació “un mar ric i saborós”.

 
Es tracta d’un receptari per promocionar espècies pesqueres que ara per ara tenen poc valor comercial, però que han estat presents en les cuines més tradicionals d’aquests territoris essencialment pesquers i, a més, amb ingredients compartits fruit de l’intercanvi de cultures durant anys.
 
La publicació ha estat el resultat d’un projecte de cooperació transnacional entre Grups d’Acció Local Pesquers del Mediterrani Nord-Occidental, i conté el Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins de la Dieta Mediterrània (amb els 4 idiomes oficials del Mediterrani) i una dotzena de receptes. A la jornada de presentació, la Fundació Alícia ha elaborat i presentat una selecció d’aquestes receptes.
 
 
El projecte del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) s’alinea amb una  de les línies de treball de la Fundació Alícia que treballa per impulsar el peix de proximitat i fomentar el seu consum a la restauració y de forma específica a la restauració col·lectiva, de la mateixa manera que, en els darrers anys, s’han impulsat altres productes de proximitat de l’àmbit terrestre com l’horta, la fruita o la carn.