Aquest cap de setmana, tens una casa de pagès a menys de 30 minuts de casa

Publicat el 15 de juny de 2016

Aquest cap de setmana, tens una casa de pagès a menys de 30 minuts de casa teva que t’ensenyarà com i on es fa allò que menges

 

  • Gairebé 200 explotacions agràries i ramaderes d’arreu de Catalunya obren les seves hortes, vinyes, camps, obradors i granges en un cap de setmana de portes obertes en la primera edició de Benvinguts a Pagès
  • Més de 450 restaurants i allotjaments s’afegeixen a la iniciativa, oferint el menú Benvinguts a pagès i ofertes especials d’allotjament
  • Tota la informació a www.benvingutsapages.cat

 

Divendres a la tarda s’obre la primera edició de Benvinguts a Pagès, un projecte per donar valor al producte de la terra, veure com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula, visitar la pagesia i les seves explotacions agràries i ramaderes. Gairebé 200 cases de pagès d’arreu de Catalunya faran cap de setmana de portes obertes perquè la ciutadania pugui veure com es fan els formatges, el vi o la sidra, com es cultiven i creixen les fruites i hortalisses, com es té cura dels ramats i animals de granja...Les visites són gratuïtes i sense reserva en la majoria d’horaris, però els responsables de les explotacions ja han començat a rebre reserves de grups que volen assegurar-se la visita.

Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana, una iniciativa a la qual s’hi ha sumat uns 225 restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès amb producte de temporada i de proximitat, uns 230 allotjaments que ofereixen ofertes especials de cap de setmana, i gairebé 60 activitats complementaries – organitzades per entitats i col·lectius diversos – que han volgut posar el seu gra de sorra a donar valor al producte i a la terra. Tota l’oferta es pot consultar a través del web www.benvingutsapages.cat

Benvinguts a Pagès és una iniciativa liderada per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Aquesta activitat s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme.

Veure, tastar, comprar i viure un cap de setmana diferent

Benvinguts a Pagès és una experiència turística diferent que permet que cadascú organitzi el seu cap de setmana a mida en qualsevol punt de la geografia catalana. A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa. En total, 700 ofertes diferents per visitar cases de pagès, pernoctar, menjar i participar en activitats.

Les explotacions agràries i ramaderes faran portes obertes i gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Per a divendres i diumenge a la tarda, es recomana fer reserva prèvia contactant directament amb l’explotació.

Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de les cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o a l’explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

Benvinguts a Pagès és una oferta turística i gastronòmica per a tots els pública. La seva presència arreu del territori català facilita l’oferta més adequada a cada persona, tant als qui volen organitzar un cap de setmana diferent, com els qui volen visitar una explotació concreta o buscar aquella en què es fa el producte que els interessa especialment. Amb el mapa d’explotacions participants a la mà és fàcil veure que tothom pot trobar una casa de pagès oberta a menys de trenta minuts de casa seva.