La Fundació Alícia participa de nou al Fòrum Gastronòmic de Girona. Aparador de les ultimes tendències agroalimentàries i gastronòmiques de Catalunya, el fòrum és un espai de trobada de professionals del sector, una fira d’expositors i un compendi d’activitats gastronòmiques.
Alícia és entitat col·laboradora al Fòrum de Girona 2013. Els eixos de treball de la Fundació -salut, patrimoni i sostenibilitat, i recerca gastronòmica- quedaran reflectits en els diversos tallers i ponències que es realitzen tant a l’espai firal com al Bus Alícia.
Actuacions al Palau Firal:
- Taller de Malbaratament. Presentació de la Guia de Malbaratament alimentari elaborada conjuntament amb la UAB i ACR.
- Diàleg d’en Toni Massanés amb la Lola Puig (Slow Food Empordà) sobre “L’alimentació diària dels més joves, a l’escola i la llar”. Es presentaran les conclusions del 1r Congrés Internacional de Menjar a l’Escola.
- Participació al Taller “Un Volcà de Ciència” amb la Fina Puigdevall i en Pere Planagumà del restaurant Les Cols. Visualització de l’aportació que la Fundació Alícia té amb professionals de la gastronomia.
- Cuinar amb família, ràpid i sa
- La cuina de Catalunya a través de la Història
- Cuina Coreana
- Restauració sense gluten
- Presentació de la Guia de la Cuina al Buit (elaborada per Alícia conjuntament amb l’ACSA i la UAB)
- La nova cuina al microones
- Els olis monovarietals