ALÍCIA I LÉKUÉ, LA INVESTIGACIÓ DE LA CUINA AL MICROONES

Publicat el 13 de febrer de 2013

La cuina al microones s’està consolidant cada cop més com una de les cuines del futur, ja que es tracta d’una cuina ràpida, neta, segura, saludable i sostenible. Cal notar que tot i que l’electrodomèstic es troba a la majoria de cases, per a molta gent la cuina al microones continua sent una desconeguda, per la qual cosa concentra diferents falsos mites i suposicions. La Fundació Alícia fa temps que estudia exhaustivament aquest tipus de cuina treballant juntament amb Lékué, empresa del país creadora d’innovadors productes per a la cuina, amb l’objectiu de crear coneixement culinari al voltant d’aquesta tecnologia.

Per assolir aquest objectiu s’està duent a terme un estudi metodològic i sistemàtic a través del qual s’investiguen les diferents coccions dels aliments dins del microones. S’han optimitzat els temps de cocció per obtenir els millors resultats organolèptics, s’han descobert trucs que milloren els resultats finals de les elaboracions, s’han aclarit científicament els dubtes referents al tipus de tecnologia utilitzada i s’han proposat versions d’elaboracions tradicionals amb resultats més que òptims.

Aquest tipus de cuina no pretén substituir els mètodes de cocció d’aliments ja existents, els que s’han transmès al llarg de generacions. Aquesta cuina pretén donar respostes a unes necessitats socials marcades per la manca de temps i moltes vegades la falta de coneixement culinari, que no han de ser cap impediment per mantenir una alimentació saludable, sostenible i organolèpticament plaent.

Hi ha molta feina per fer, i tot el coneixement generat es pretén oferir a la població. N’és un exemple el llibre que es va presentar fa uns mesos, elaborat de manera conjunta entre la Fundació Alícia i Lékué, De la cuina a la taula en 10 minuts, que ­consisteix en receptes pràctiques, senzilles i bones que es poden incloure en una dieta equilibrada. El llibre l’ha creat un equip multidisciplinari de químics, tecnòlegs, nutricionistes i cuiners, que han valorat diferents aspectes tecnològics, culinaris i nutricionals per poder oferir una obra completa i a l’abast de tothom.

 

MOLTA GENT DESCONEIX ENCARA QUE EL MICROONES SERVEIX PER CUINAR