Alícia aplega més de 2.700 persones per celebrar els 5 anys a Món Sant Benet

Publicat el 29 d'abril de 2013

Tallers de cuina fàcil, sana i divertida per aprendre noves receptes i consells per aplicar en el dia a dia, parades de productes agroalimentaris, tallers de dansa, jocs, audiovisuals i exhibicions han omplert durant dos dies d’activitat Món Sant Benet. Més de 2.700 persones han participat a la festa per celebrar els cinc anys que la Fundació Alícia porta treballant a aquest conjunt del Bages. Ni la pluja va aconseguir desmerèixer una festa oberta a tot el públic on la recaptació dels tallers (a un preu simbòlic d’un euro) s’ha destinat al Banc dels Aliments.

Alícia ha aplegat més de 2.700 persones a Món Sant Benet durant el cap de setmana de l’Alícia’t, la festa de la cuina fàcil, sana i divertida. Ni la pluja, ni el mal temps han aconseguit deslluir una celebració on Món Sant Benet ha obert les seves instal·lacions a tothom en una proposta innovadora que pretenia donar a conèixer la tasca de la Fundació Alícia.

La Fundació es va constituir fa deu anys amb l’objectiu de crear coneixement culinari amb rigor científic i així contribuir a que tothom mengi millor. Des d’aleshores científics i cuiners treballen i investiguen conjuntament per transferir idees i eines per millorar l’alimentació de la ciutadania. Durant aquests dos dies, una Festa participativa ha permès fer un tast de tota la feina realitzada aquests anys. En total s’han fet 50 tallers per a nens i grans que han permès aconseguir una recaptació de 1.966 euros que es destinen al Banc dels Aliments. També s’han habilitat uns carretons que han permès recollir 120 kg d’aliments que també s’han donat al Banc dels Aliments.

Un altre dels atractius de la festa ha estat la presència del Bus Alícia, una exposició ambulant del que fa la Fundació i que durant dos dies ha fet un parèntesi en el seu recorregut per diferents poblacions de Catalunya per venir a Món Sant Benet. Fins a una vintena de paradistes de productes de cuina, productes agroalimentaris vinculats a la xarxa agrosocial de la Fundació Catalunya-La Pedrera han exposat els seus productes en una nau on també s’han fet exhibicions de cuina i els més menuts han pogut jugar amb el taller de 'Som el que mengem' de la Fundació del FC Barcelona o bé ballar amb el taller de Dansa organitzat amb la col·laboració del Mercat de les Flors.

 

Les fotos de la festa Alicia’t i les receptes dels tallers es penjaran properament a la web d’Alícia: www.alicia.cat/festaalicia