ORDENAR PER ÀREA D’EXPERTESA:

L’ALBERGÍNIA BLANCA, UN TRESOR GASTRONÒMIC DEL BAGES

Tercera de les guies gastronòmiques que dóna a conèixer l'albergínia blanca, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

DESCARREGAR DOCUMENT

LES ARRELS PREMEDIEVALS DE LA CUINA CATALANA

Recull dels treballs que es van presentar en la jornada realitzada el 3 de novembre de 2014. Cinc articles dedicats a cinc grans fases cronològiques (el paleolític, el neolític, l’edat del bronze, l’època ibèrica i l’època romana), dins dels quals es fa un èmfasi especial en els productes disponibles en cada moment i els que es van incorporant a la nostra dieta, les tècniques de tractament dels aliments i la relació que es pot establir amb alguns plats actuals de la nostra cuina.

DESCARREGAR DOCUMENT

Llibre d’aparellar de menjar - Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana

Receptari més extens de la cuina medieval catalana. No havia estat mai publicat; és per tant un llibre inèdit, que ara es fa accessible al gran públic. Els textos van ser compilats aproximadament a mitjans del segle XIV o una mica més tard. Aquest volum conté la transcripció de les receptes originals i, per facilitar-ne la comprensió, una versió acarada en català actual. El text inclou tres extensos capítols introductoris en els quals s’exposa el marc cultural i polític en què es va escriure, el marc gastronòmic i alimentari i també un estudi aprofundit del propi llibre, tant d’ingredients, com de les salses i els procediments, a càrrec de la Fundació Alicia.

Més informació

Llibre de totes maneres de potatges – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

El receptari ens mostra la consolidació de la cuina catalana medieval, al voltant d’un eix gastronòmic ric i harmònic. És un llibre professional que endreça les receptes per àmbits, dedica capítols a com tractar els ingredients, suggereix millores en els procediments i aconsella normes d’higiene i com millorar sabors i textures. La reproducció del text original i de la versió al català modern ve acompanyada d’una anàlisi sobre les pràctiques gastronòmiques de l’època, i sobre l’arquitectura culinària del conjunt de receptes.

Més informació

Llibre del Coc – Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana “7 Portes”

Quart volum de la Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana, que proposa un llarg recorregut, des dels receptaris més antics, fins als de la segona meitat del segle XX, amb la finalitat de posar de manifest l’evolució, les transformacions i la continuïtat de la cuina catalana. (ISBN 9788472268340)

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI

PALLARS TERRA DE CORDER

Llibre que té com a objectiu posar de manifest el valor de la carn de corder i la importància de la ramaderia al Pallars Jussà. Per aquest motiu, dóna veu als diferents agents clau que intervenen en el procés: ramaders, que ens comparteixen el seu dia a dia per donar a conèixer l’ofici de pastor, i carnissers i cuiners que ens donen receptes i opcions per cuinar-lo (ISBN: 978-84-120801-9-3).

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI

La Despensa Japonesa. Ingredientes y combinaciones Oriente-Occidente

Diàleg culinari entre Orient i Occident de la mà de 100 ingredients fonamentals a la cuina nipona. A manera de diccionari, es descriu detalladament cada producte, les seves característiques organolèptiques i la seva valoració nutricional. Com a complement, es proposa possibilitats de combinació a les cuines occidentals, tant a nivell domèstic com professional. Una eina de coneixement útil i amb vocació de practicitat, il·lustrada amb les receptes d'alguns dels xefs que ja gaudeixen d'aquest viatge gastronòmic (ISBN: 978-84-120967-3-6)

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI

Sopes

Un llibre imprescindible pels amants dels plats de cullera. Receptari pels cuiners experts que busquen inspiració, per a afeccionats amb ànima inquieta i fins i tot per als principiants. Un compendi pràctic que dóna arguments i explica maneres, trucs, combinacions, idees o recursos. ISBN: 978-84-08-21885-2 (ESP) - 978-84-08-22564-5 (CAT)

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI

Atles of the future

Espai web on es dona a conèixer perfils i projectes que treballen per crear un món millor.

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI

El Mató de Montserrat, el formatge del Bages a la cuina

Segona guia gastronòmica que pretén donar a conèixer el mató de Montserrat, un dels productes gastronòmics més singulars de la comarca del Bages, i posar-lo en valor a partir de la seva història i les aplicacions a la cuina i les seves aplicacions culinàries. Impulsada pel Consell Comarcal del Bages i el Rebost del Bages.

Més informació
PATRIMONI ALIMENTARI