ORDENAR PER ÀREA D’EXPERTESA:

PLATAFORMA NUTRIACTIVOS

De la mà d'Ipsengroup, Grup getne i Netespana s'ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l'alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

LA CIENCIA DE LA MICROBIOTA. CÓMO ALIMENTAR A TUS BACTERIAS INTESTINALES Y CUIDAR TU SALUD COCINANDO

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l'intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar nostra microbiota intestinal i, en definitiva, estar més sans i feliços. Realitzat per Cristina Saez, periodista especialitzada en ciència, i la Fundació Alícia. Publicat per Libros Cúpula (ISBN 978-84-480-2946-3).

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

DISFAGIA DUTEN PERTSONENTZAKO EUSKAL ERREZETA TRADIZIONALEN LIBURUA

24 recetas tradicionales del País Vasco, diseñadas para ser aptas para personas con disfagia a los sólidos que requieren de una alimentación de textura modificada correspondiente a un puré espero o descriptor C. Versión editada en euskera.

DESCARREGAR DOCUMENT

RECETARIO TRADICIONAL VASCO PARA PERSONAS CON DISFAGIA

24 receptes tradicionals del País Basc, dissenyades per a ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen d'una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o descriptor C. Versió editada en espanyol.

DESCARREGAR DOCUMENT

RECOMANACIONS DIETETICO-CULINÀRIES DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER DE PRÒSTATA

Volum 7 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pròstata. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Ipsen.

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS

RECOMANACIONS DIETETICO-CULINÀRIES DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER DE PRÒSTATA

Volum 7 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pròstata. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Ipsen.

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS

Menjar i beure ConGusto: una guia per a pacients afectats d'ELA i dificultats de deglució.

ConGusto és el nom d'una iniciativa destinada a l'elaboració d'una guia dinàmica de menús triturats per a pacients amb dificultats de deglució. Persegueix el doble objectiu de fomentar l'apetència en el menjar i d'aconseguir la necessària aportació nutricional a aquests pacients. Es tracta d'un conjunt de receptes representatives de l'àmplia varietat de la cuina espanyola, fàcils d'elaborar, apetitoses i de cost assequible. La guia informa sobre les textures i viscositats necessàries en cada recepta.

Més informació

Consells de medicina culinària - Blog Zespri

Articles aportats al Blog de Zespri amb consells sobre medicina culinària, nutrició, salut i bons hàbits alimentaris.

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

KetoAlícia - Una fórmula única per ampliar les possibilitats culinàries de la dieta cetogénica clàssica

Projecte per facilitar a famílies i cuidadors la part més culinària de la dieta cetogènica. La investigació ofereix diversitat de receptes per evitar la monotonia i millorar l'adaptació al tractament. Receptes que serveixen com a substitut d'elaboracions farinàcies que aquests pacients no poden consumir per causa del seu alt contingut en hidrats de carboni.

Més informació

Recomanacions dietetioculinàries durant el tractament del càncer de pulmó

Volum 6 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pulmó. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Institut Català d’Oncologia i Alícia.

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS