ORDENAR PER ÀREA D’EXPERTESA:

Cuina sana per a pacients amb osteoporosis

Recomanacions i receptes d'Alícia per a pacients amb osteoporosis. La dietista i nutricionista clínica Marina Morato ens dona pautes per l'alimentació en persones que pateixin o tinguin risc de patir aquesta malaltia (Ediciones Mayo ISBN 978-84-9905-310-3)

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS

Fertilitat i dieta mediterrània. Claus per millorar la teva capacitat reproductiva amb una dieta sana i equilibrada.

Guia pràctica per a usuaris, i també per a professionals sanitaris, de Juan José Espinós i amb la col·laboració d'Alícia entre d'altres, sobre aquells aspectes rellevants de la dieta mediterrània que milloraran la fertilitat. Es proporcionen claus per seguir una correcta dieta mediterrània, amb eines bàsiques per dissenyar menús variats i equilibrats adaptats a les preferències de cada persona, la logística i la temporada, amb receptes que inclouen nutrients que milloraran la teva fertilitat (ISBN 978-84-124651-3-6).

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

PLATAFORMA NUTRIACTIVOS

De la mà d'Ipsengroup, Grup getne i Netespana s'ha posat en marxa la plataforma Nutriactivos per a tumors neuroendocrins (TNE). Durant el tractament oncològic és essencial cuidar l'alimentació i per a això ajudem a gestionar-la amb recomanacions i propostes culinàries adaptades a les necessitats que es derivin en aquest tractament.

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

LA CIENCIA DE LA MICROBIOTA. CÓMO ALIMENTAR A TUS BACTERIAS INTESTINALES Y CUIDAR TU SALUD COCINANDO

Guia imprescindible per cuidar dels nostres bacteris intestinals i que elles ens cuidin a nosaltres. Aquest no és un llibre de superaliments, ni de curacions o dietes miraculoses, ni de plans de cinc dies per a detoxificar l'intestí, sinó un sòlid i contrastat manual basat en evidències científiques per a aprendre a menjar bé, cuidar nostra microbiota intestinal i, en definitiva, estar més sans i feliços. Realitzat per Cristina Saez, periodista especialitzada en ciència, i la Fundació Alícia. Publicat per Libros Cúpula (ISBN 978-84-480-2946-3 (ESP) 978-84-480-2992-0 (CAT)).

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS

DISFAGIA DUTEN PERTSONENTZAKO EUSKAL ERREZETA TRADIZIONALEN LIBURUA

24 recetas tradicionales del País Vasco, diseñadas para ser aptas para personas con disfagia a los sólidos que requieren de una alimentación de textura modificada correspondiente a un puré espero o descriptor C. Versión editada en euskera.

DESCARREGAR DOCUMENT

RECETARIO TRADICIONAL VASCO PARA PERSONAS CON DISFAGIA

24 receptes tradicionals del País Basc, dissenyades per a ser aptes per a persones amb disfàgia als sòlids que requereixen d'una alimentació de textura modificada corresponent a un puré espès o descriptor C. Versió editada en espanyol.

DESCARREGAR DOCUMENT

RECOMANACIONS DIETETICO-CULINÀRIES DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER DE PRÒSTATA

Volum 7 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en català. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pròstata. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Ipsen.

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS

RECOMANACIONS DIETETICO-CULINÀRIES DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER DE PRÒSTATA

Volum 7 de la col·lecció “MENJAR DURANT EL TRACTAMENT DEL CÀNCER”, versió en castellà. S'ofereixen recomanacions dietètiques amb base científica sobre el tipus d’alimentació que es pot seguir per mantenir un estat nutricional adequat segons la situació en què es trobi el pacient durant el tractament del càncer de pròstata. Projecte social impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera, i desenvolupat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Ipsen.

DESCARREGAR DOCUMENT
SALUT I BONS HÀBITS

Menjar i beure ConGusto: una guia per a pacients afectats d'ELA i dificultats de deglució.

ConGusto és el nom d'una iniciativa destinada a l'elaboració d'una guia dinàmica de menús triturats per a pacients amb dificultats de deglució. Persegueix el doble objectiu de fomentar l'apetència en el menjar i d'aconseguir la necessària aportació nutricional a aquests pacients. Es tracta d'un conjunt de receptes representatives de l'àmplia varietat de la cuina espanyola, fàcils d'elaborar, apetitoses i de cost assequible. La guia informa sobre les textures i viscositats necessàries en cada recepta.

Més informació

Consells de medicina culinària - Blog Zespri

Articles aportats al Blog de Zespri amb consells sobre medicina culinària, nutrició, salut i bons hàbits alimentaris.

Més informació
SALUT I BONS HÀBITS