la segona jornada de menjadors escolars celebrada a la Fundació Alícia repeteix l'èxit d'assistents

Publicado el 24 de diciembre de 2015

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i Fundació Alícia apleguen, per segona vegada, a més de 100 professionals de l’entorn del menjador escolar per treballar estratègies que millorin la satisfacció dels comensals i redueixin el malbaratament d’aliments 

El dimecres 23 de desembre s’ha realitzat a la seu de la Fundació Alícia, al complexe de Món Sant Benet a Sant Fruitós de Bages, la segona jornada sobre “Estratègies per millorar la satisfacció i reduir el malbaratament d’aliments en el menjador escolar”. La segona convocatòria de la jornada ha satisfet els professionals que es varen quedar sense participar en la primera jornada, sobre el mateix tema, el 9 de setembre d’enguany.

La jornada s’ha organitzat conjuntament amb professionals de la nutrició de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Fundació Alícia, amb l’objectiu d’oferir eines per tal de millorar el grau d’acceptació i satisfacció dels comensals del menjador escolar, així com per a reduir el malbaratament alimentari en aquest entorn.

S’ha presentat  un document de consells i recomanacions sobre “Acompanyar els àpats dels infants”, generat per l’ASPCAT i dirigit a menjadors escolars i famílies.  També s’han exposat els resultats dels estudis de valoració del grau de satisfacció dels infants a través d’un estudi de valoració sensorial del PReME (Programa de Revisió de Menús Escolars) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i  els resultats i recomanacions d’un estudi desenvolupat per l’empresa d’alimentació col·lectiva COMERTEL.

En addició, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha coordinat el mostreig de la Guia per a la utilització i distribució d’excedents alimentaris amb seguretat, experiències d’aprofitament i distribució d’excedents de menjadors escolars i de projectes de sensibilització i reducció del malbaratament alimentari a les escoles, que s’estan portant a terme en diferents centres del territori català.

En finalitzar la jornada s’ha organitzat un taller en el que tots els assistents han treballat i aportat idees i experiències per poder millorar l’acceptació dels escolars d’aliments com les verdures, les fruites, els llegums o el peix.

El grau de satisfacció de la jornada ha estat immillorable a causa de l’interès que va generar la primera sessió i ha aconseguit la participació de més d’un centenar de professionals que treballen entorn dels menjadors escolars.