Obertes les inscripcions al curs de la Fundació Alícia al programa de Professors i Ciència, de la Fundació Catalunya-La Pedrera

Publicat el 9 de gener de 2017

La Fundació Alícia oferirà  un curs adreçat als professors de secundària per apropar la ciència a través de fenòmens culinaris.

Obert el procés d'inscripció per als professors de secundària interessats a participar en el programa Professors i Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera. Un total de nou centres de recerca i universitats catalanes participaran en aquesta edició, entre els quals hi ha la Fundació Alícia.

Aquesta serà la 12a edició del programa Professors i Ciència. S'oferiran un total de 177 places de formació al professorat de secundària de ciències de Catalunya, repartides en nou cursos d'alt nivell d'especialització i aplicabilitat a les aules, que es realitzaran durant els mesos de febrer i març. A la Fundació Alícia s'impartirà el curs taller de "Cuina, un espai científic per experimentar".

El taller a la Fundació Alícia tindrà una durada de sis hores i es realitzarà en dues sessions, totes dues al mes de març. Combinarà tres àrees del coneixement: la bioquímica, la química i la tecnologia relacionades amb l'alimentació, la salut i els hàbits alimentaris. L'objectiu és viure una experiència culinària des del vessant científic i adonar-nos que la ciència és una eina que ajuda a comprendre el món i que podem palpar en el nostre dia a dia, més enllà de fórmules críptiques i tubs d'assaig de laboratori.

"Cuina, un espai científic per experimentar" posarà l'èmfasi en la gran quantitat de processos físics i químics que es realitzen des de dins d'una cuina. Elements com la densitat o la solubilitat són conceptes científics que podem entendre molt fàcilment posant-los en pràctica amb l'utillatge de cuina i els processos culinaris.

Millorar l'especialització del professorat

El Programa Professors i Ciència és un programa d'excel·lència que vol contribuir a millorar la formació contínua i l'especialització del professorat perquè pugui revertir en el seu dia a dia a les aules amb l'objectiu d'estimular les vocacions científiques entre els seus alumnes.

A banda de donar la possibilitat de visitar els centres de recerca, el programa garanteix una formació d'alta qualitat impartida per investigadors. També s’oferiran kits i material didàctic per als centres educatius. A més, és una oportunitat de networking amb professors amb les mateixes inquietuds i és una font d'assessorament per als treballs de recerca de Batxillerat.

 

Professors i Ciència es va iniciar el 2011 i, any rere any, incorpora nous centres de recerca assegurant cursos d'alta aplicabilitat a l'aula, tant teòrica com pràctica, amb continguts que responen a noves necessitats curriculars d'ESO i Batxillerat.

En aquesta 12a edició acompanyaran a la Fundació Alícia: L'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) La Salle Campus Barcelona, el Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la Universitat de Girona (IQCC-UdG), i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).


Per a més informació:

• Coneix el programa Professors i Ciència [+info
• Requisits d'accés i Calendari [+info
• Com fer la Sol·licitud i el pagament [+info

La inscripció es pot realitzar a través de la web www.professorsiciencia.cat fins a exhaurir places.