La ruta TAS 2018 recorre Catalunya i Galícia promocionant els hàbits de vida saludable a través de la cuina als joves adolescents

Publicat el 11 d'abril de 2018

La ruta TAS 2018 recorre Catalunya i Galícia promocionant els hàbits de vida saludable a través de la cuina als joves adolescents

 

Aquest any ja en fa 7 que la Fundació Alícia, a través del programa TAS, aposta per la promoció d’ hàbits d’alimentació saludable a través de la cuina i l’activitat física entre els joves de 3r d’ESO de tot l’estat. Aquest any, i durant aquest mes d’abril, la ruta TAS 2018 farà parada a tres centres de Catalunya i a dos de Galícia realitzant 15 tallers amb un total de 430 alumnes. 

 


Sota el títol ‘Tú i Alícia per la salut’, el programa proposa un taller didàctic i participatiu que consta de dues parts. A la primera s’expliquen els canvis que ha sofert l’alimentació dels éssers humans al llarg del temps i la importància que té l’activitat física diària. A la segona part, els alumnes aprenen a donar importància a la cuina, la principal eina dels éssers humans per transformar els aliments.

Els tallers serveixen per reforçar el treball que es fa des de les aules amb la plataforma TAS, dissenyada perquè les escoles promocionin els hàbits de vida saludables entre els seus alumnes. El programa, pioner a tot l'estat, és gratuït per als centres de secundària i facilita les eines necessàries i de seguiment perquè els professors responsables puguin impartir-lode forma autònoma. A més, ofereix múltiples formes d'execució, facilitant d'aquesta manera una adaptació més gran als horaris i necessitats dels professors i els alumnes.
Des dels seus inicis, l’any 2011, 7000 alumnes han participat ja del programa TAS que ha visitat 200 centres educatius de tot l’Estat.