La Fundació Alícia i Càritas s’alien per ensenyar sobre cuina i alimentació a persones amb dificultats d’inserció laboral

Publicat el 11 de juny de 2018

L’objectiu del projecte, que porta per nom Fita, és ajudar a usuaris amb dificultats a aconseguir una feina en el sector de les tasques de la llar

La Fundació Alícia ha començat, aquest dilluns, a impartir classes de cuina a persones amb dificultats d’inserció laboral. El perfil assistent, fins ara, solia ser dones i nouvingudes, però la novetat d’enguany és la incorporació de perfils masculins que aposten, també, per dedicar-se a aquest sector. La formació s’emmarca dins el programa Fita, de Càritas Arxiprestal Manresa, i està adreçada a formar i acompanyar a persones que volen accedir a una feina en l’àmbit de la llar.

Les sessions formatives compten amb una breu introducció teòrica, en les qual se’ls donarà als assistents algunes nocions bàsiques sobre cuina i alimentació. Tot seguit, les persones assistents aprendran a elaborar diferents receptes, tenint en compte conceptes com el gust i la textura. Durant el taller, també s’ensenyaran consells nutricionals, per a la compra de productes i tot un seguit de recomanacions per a cuinar per a col·lectius específics, com és el de la gent gran amb necessitats concretes o les persones amb intoleràncies alimentàries.


En total s’han programat 5 sessions d’unes 4 hores de durada, que es realitzaran aquesta setmana (de l’11 al 15 de juny) al local de Càritas Manresa. El divendres, és previst que es realitzi una petita prova de nivell per veure els aprenentatges adquirits durant la setmana. No és la primera vegada que es duu a terme aquesta iniciativa. L’any passat ja va realitzar-se amb l’assistència d’una quinzena d’usuàries de Càritas i, totes elles, van aconseguir trobar feina, ja sigui en domicilis particulars o en empreses del sector.Habituades a fer elaboracions de la seva cultura autòctona, l’objectiu és que les persones assistents aprenguin a fer elaboracions pensades per a llars amb persones grans acostumades a una altra tipologia de menjars.

El Projecte FITA

El Projecte FITA de Càritas Manresa, neix amb la pretensió d’ajudar a persones a accedir a una feina en l'àmbit del treball a la llar. A banda de cuina, la formació inclou altres mòduls en els quals els assistents aprenen neteja, bugaderia, i atenció bàsica a persones, entre altres matèries. Fins ara unes 300 persones han participat en aquest programa que vol orientar, formar i acompanyar persones que, per diferents raons, poden tenir dificultats per tenir una inserció sociolaboral.