La Fundació Alicia col·labora amb els petits productors: Aromis, un projecte per posar en valor el safrà de la Conca de Barberà.

Publicat el 16 d'abril de 2019

Aromis s’alia amb la  Fundació Alícia per a desenvolupar nous productes formulats amb  safrà

El projecte d’Aromis, uns petits productors de la Conca de Barberà, neix de la il·lusió de tornar a produir safrà al seu territori. Actualment han motivat a més de 20 pagesos a plantar i collir safrà per desenvolupar-ne un de propi cultivat ecològicament.
El projecte Aromis sorgeix de la il·lusió de tornar a produir safrà a la Conca de Barberà, com s’havia fet des de l’època medieval. La Conca de Barberà i la Baixa Segarra havien sigut importants centres productors i comercialitzadors de safrà fins començaments del segle XX, un safrà considerat dels millors del món pels seus aromes i sabors. Gràcies a aquest projecte, s’ha aconseguit motivar i mantenir a més de vint pagesos per a cultivar aquesta flor.

Avui dia però existeix una problemàtica i és que, per desconeixença, el consumidor actual no està disposat a pagar el cost d’un safrà de qualitat i això fa que el consum de safrà bo i diferencial (com el que produeix Aromis) estigui decreixent.

Per a poder potenciar la seva missió i donar més sortida als cultius, Aromis s’alia amb la  Fundació Alícia per a desenvolupar nous productes formulats amb  safrà, que siguin bons i fàcils d’introduir en diferents moments de consum. Mitjançant la creació de nous productes, més fàcils d’identificar i d’introduir a la dieta que el propi safrà sense manipular, es pretén que la societat torni a consumir aquest producte per a gaudir de les seves característiques organolèptiques i evitar, així, la pèrdua d’una flor molt valuosa i característica lligada al territori.