La Fundació Alícia col·labora amb Globalimar en una nova línia de plats de peix preparats i congelats

Publicat el 22 de maig de 2019

Desenvolupar una nova línia de plats congelats de peix amb salsa i guarnició, que es poden consumir després uns minuts al microones, amb l’objectiu de facilitar la introducció del peix congelat en una dieta equilibrada i saludable i aprofitar al màxim el temps dedicat a la cuina.

Amb aquesta premissa neix l’acord de col·laboració entre la Fundació Alícia i l’empresa Globalimar Europa (amb seu a Llagostera) que sota el nom de Ready to eat llançarà un conjunt de plats de peix, ràpids de preparar i amb una vida útil de dos anys al congelador.

El coneixement i la investigació duta a terme per la Fundació ALÍCIA ha estat imprescindible per a l’elaboració dels Ready to eat.

Nutricionalment, calia assegurar que el plat fos saludable amb una ració de producte adequada al consum d’un adult. També ha calgut conèixer i estudiar com es comporten al microones els peixos, salses i guarnicions escollides, i detectar les característiques del procés. A nivell logístic, ha estat necessària una exhaustiva recerca perquè tots els elements del plat preparat -tot congelat- necessitin el mateix temps de cocció en el microones, a banda d’aconseguir que el film skin pack fos microondable. Garantir una vida útil de dos anys pel consum també s’ha aconseguit després d’un minuciós treball i de nombroses proves.

La nova línia de plats -en una primera fase- es presentaran amb salsa, perquè només calgui introduir-los uns minuts al microones. En una segona fase, el plat de peix s’acompanyarà de verdures, llegum, pasta, arròs o altres farinacis. Tot, després d’una estricta investigació duta a terme a ALÍCIA per garantir que els plats s’ajusten a una dieta nutricionalment adequada. La previsió és que les quatre primeres referències surtin al mercat durant el segon semestre del 2019.