La Fundació Alícia realitza un seminari sobre l’alimentació de textura modificada

Publicat el 1 de juny de 2018

La formació era una demanda dels professionals del sector amb l'objectiu de millorar els hàbits alimentaris de les persones que necessiten l'adaptació de les textures a la seva dieta

Aquest divendres, la Fundació Alícia ha acollit el seminari tècnic entorn l’alimentació de textura modificada. Una formació demandada pels professionals del sector que ha permès als assistents aprofundir coneixements en aquest àmbit. El seminari ha comptat amb la participació d’uns 25 professionals a càrrec de la preparació i també de la gestió de l’alimentació de persones que requereixen de l’adaptació de la textura de les seves dietes. Una sessió teòrica i pràctica en què s’han tractat temes com les diferents progressions possibles (fàcil masticació, triturada, disfàgia,...) i tots els processos culinaris relacionats, amb l’objectiu de millorar-ne la seva acceptació.

El programa formatiu contemplava el procés d’envelliment, les característiques dels comensals i de l’alimentació de textura modificada, els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de preparar menús, el procés de cuina triturada, entre d’altres temàtiques. La part teòrica s’ha compaginat amb dinàmiques grupals i sessions demostratives.