La Fundació Alícia publica un llibre que fa fàcil la dieta sana i equilibrada

Publicat el 27 de desembre de 2016

El treball proposa el plat com a eina essencial per a ingerir la quantitat recomanable de cada grup d’aliments 

Seguir una alimentació saludable, variable i equilibrada pot ser més senzill del que ens pensem. Així ens ho demostra la Fundació Alícia amb el llibre  'Cuina Sana amb el mètode del plat'. El volum, publicat per Amat Editorial, ens dóna les pautes per planificar els principals àpats del dia utilitzant una única eina: el plat.

 

El treball, que ja està a les llibreries, persegueix l’objectiu de simplificar la cuina. Evita la feixuga tasca d’haver de mesurar i pesar les porcions dels aliments. Suggereix, doncs, el plat com a eina per garantir que la ingesta indicada de cada grup d'aliments. Seguint les pautes que ens dóna, obtindrem àpats rics en verdures i hortalisses, aliments proteics i farcits per assolir una alimentació equilibrada que ens ajudarà a mantenir un estat de salut òptim.

Una dieta equilibrada com la que suggereix 'Cuina Sana amb el mètode del plat'  és imprescindible per a la prevenció de malalties.

Una quarantena d’exemples

El llibre inclou una quarantena de receptes adaptades al mètode del plat amb diversos tipus de coaccions. Podem trobar, doncs, des de les indicacions per a fer un entrepà equilibrat a plats combinats, sopes, cremes o amanides.

Aquest receptari, a banda de suggerir-nos propostes senzilles, serveix de font d'idees i de recursos per traslladar l'alimentació equilibrada al plat a través de la cuina.

Adaptable a les necessitats

Les necessitats energètiques i de nutrients varien en funció de l’edat, però el factor equilibrat és imprescindible. El mètode del plat, però, s'adapta a l'edat i les característiques de les persones. Així, per exemple, dóna les claus per adequar els àpats  per aquelles persones que necessiten perdre pes o amb necessitats específiques de nutrients.