La Fundació Alícia, present a la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona

Publicat el 28 de gener de 2019

La Fundació reuneix, experts en nutrició, antropologia i comunicació per debatre i reflexionar sobre com pot la ciència ajudar-nos a menjar millor. L’activitat s’emmarca en els actes que la Biennal Ciutat i Ciència va programar a Barcelona del 7 a l’11 de febrer

Alimentació saludable i sostenible. Què en sap la ciència? Què ens expliquen i per què no en fem cas?. Amb aquest títol, la Fundació Alícia va plantejar reflexionar sobre temes com les eines que fa servir la recerca per generar coneixement científic en l’àmbit de l’alimentació i de quina manera, aquesta, ens ajuda a menjar millor; com arriba tot aquest coneixement i com el gestionem i quin paper hi juguen els mitjans de comunicació i les xarxes socials? Entre altres incògnites.

La taula rodona va servir, també, per prendre consciència i reflexionar sobre el fet que, tot i tenir accés a recomanacions clares compartides per les societats mèdiques i científiques i per les agències de salut, la societat no sembla aplicar-les. La pregunta queda a l’aire: Perquè no les tenim més en compte?

La taula rodona es va celebrar el passat divendres, 8 de febrer a les 18.00h a l’auditori de La Pedrera, hi va comptar amb la participació de la Dra. Elena Roura, responsable científica de la Fundació Alícia, el Dr. Jesús Contreras, catedràtic emèrit en antropologia i la periodista científica Cristina Sáez, i va ser moderada pel director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. L'activitat és oberta i gratuïta. 

La taula rodona Alimentació saludable i sostenible, no és l’única activitat en la qual va participar la Fundació Alícia (FCLP) en el marc de la biennal. L’equipament també va ser present a l’idEATó sobre alimentació del dijous, 7 de febrer. Una jornada de treball amb un grup de 100 estudiants que van col·laborar per resoldre diversos reptes sobre alimentació i vida saludable.
 
Més informació de la Biennal, aquí