La Fundació Alicia participa, com a docent, en un curs sobre identitat i alimentació al Mediterrani

Publicat el 17 d'octubre de 2018

La Fundació Alicia participa, com a docent, en un curs sobre identitat i alimentació al Mediterrani promogut per la Universitat de Califòrnia.

En el marc del programa cultura, política i alimentació en el mediterrani de la Universitat de Califòrnia que s’imparteix a Barcelona, Florència i Siracusa, la Fundació Alicia participa en la formació d’estudiants nord-americans que volen conèixer de primera mà i des d’una perspectiva sociocultural com la política i l’economia modelen les identitats en el mediterrani posant el focus en l’observació dels comportaments alimentaris actuals. Es tracta de reflexionar sobre l’impacte de la globalització vers les economies nacionals i com aquestes responen a les tensions originades entre visions, en principi, contraposades com són allò local i allò global.
 
Les sessions es distribueixen entre coneixements teòrics que s’imparteixen al Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra i coneixements pràctics a partir de visites específiques que ajuden a copsar de primera mà les temàtiques que s’aborden en el curs, una d’elles, precisament, es correspon amb una visita a la Fundació que té com a finalitat apropar als estudiants la recerca que s’hi porta a terme i donar a conèixer, de la mà d’especialistes, el valor històric de la cuina catalana.