La Fundació Alícia organitza una jornada sobre alimentació triturada per a cuiners i cuidadors

Publicat el 12 d'abril de 2017

La jornada, que se celebrarà el proper 19 de maig, vol dotar d'eines als professionals per millorar la varietat, el sabor i l'aspecte d'aquest tipus de preparacions

L'objectiu de la sessió és contribuir a assegurar una alimentació equilibrada, variada i completa de qui no pot mastegar bé o té alguna dificultat per empassar

La Fundació Alícia organitza la primera jornada de formació per cuiners de centres sociosanitaris, residències, cuidadors i familiars de persones que necessiten adaptar la textura de l'alimentació. La cita tindrà lloc a les instal·lacions d'Alícia, a Món Sant Benet, el proper 19 de maig.

L'objectiu de la jornada és contribuir a la millora  de l’alimentació de qui no pot mastegar bé o té alguna dificultat per empassar. Després de la publicació, el passat mes de novembre, de la "Guia pràctica de la gastronomia triturada", feta amb l'Agència de Salut Pública i el suport de la Fundació Catalunya-La Pedrera, la sessió servirà per transmetre en primera persona aquests coneixements als professionals i cuidadors que es troben amb aquesta problemàtica.

Sota el títol "Alimentació i textura modificada, la sessió s'estructurarà en una primera part més teòrica, i una segona més demostrativa i pràctica. S’explicarà, a més, el cas real de la Fundació Socio-sanitària de Manresa; on l'equip d'Alícia va ajudar a adaptar a la cuina del centre les dietes de textura modificada; i es farà també especial èmfasi en les precaucions que cal prendre alhora de fer-ho per persones amb disfàgia.

Del gust a millorar qualitat de vida

La jornada vol dotar d'eines als assistents per tal de millorar la varietat, el sabor i l'aspecte d'aquest tipus de menús. D'aquesta manera, afavorir la seva acceptació i consum. En paral·lel, durant la jornada s'incidirà en la importància de l'alimentació equilibrada tot i la modificació de la textura. S'explicarà com garantir l'aportació de proteïnes, moltes vegades insuficients en aquest tipus de dietes, així com altres nutrients imprescindibles.

L’activitat va adreçada a cuiners i personal de cuina de residències, sociosanitaris i hospitals amb cuina pròpia així com a cuidadors i familiars de persones que han de dur una alimentació de textura modificada.

Les places per participar en la jornada són limitades, pel que és necessària la inscripció prèvia.