la Fundació Alícia ha desenvolupat un estudi de valorització de la cuina del xai

Publicat el 29 de desembre de 2014

En l’àmbit d’actuació de Patrimoni Alimentari i Sostenibilitat, la Fundació Alícia ha desenvolupat un estudi de valorització de la cuina del xai.

El xai és un animal que ha format part del paisatge del territori català des de fa mil·lennis i requereix d’una cria extensiva per a la correcta supervivència de l’espècie i obtenció d’unes bones carns. És un producte d’excel•lent qualitat i propietats nutricionals, alhora que proporciona un benefici mediambiental en estar molt lligada la seva activitat al territori. 

Aquest estudi d’Alícia, fet amb la col·laboració de la Fundació d’Oficis de la Carn, te com a finalitat el reconeixement social del sector ovi i la valorització de la carn de xai , tot donant a conèixer la seves qualitats sensorials i nutricionals , i gastronòmiques. S’enmarca dins del marc del Pla de recuperació del sector oví/cabrum de Catalunya que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya  està portant a terme per tal de garantir la viabilitat del sector de l'oví a Catalunya .

 

La carn de xai pot formar part d’una dieta equilibrada i permet una cuina ràpida (cocció amb poc temps), assequible (talls bons i a bon preu), gustosa (carn amb bones característiques organolèptiques i personalitat) i versàtil (combina amb verdures, fruita, llegums, bolets, especies,...).

  

Com a resultat del treball s'ha editat un tríptic informatiu per donar a conèixer les característiques de la carn d'oví al consumidor, el document “Descobreix el Xai i la Seva Cuina” i  un receptari que inclou unes receptes a partir d'una sèrie de talls que es proposen en el mateix tríptic, per a fer una cuina, ràpida, fàcil i gustosa.

 

Podeu descarregar...