La Fundació Alícia ensenya cuina a persones que busquen feina a la llar

Publicat el 29 de juny de 2017

La formació forma part d'un programa de Càritas Manresa per ajudar a usuaris amb dificultats per accedir a una feina en l'àmbit de la llar

La Fundació Alícia ha començat a impartir classes de cuina a persones  nouvingudes que estan buscant feina. La formació forma part del programa de Càritas Arxipestral Manresa, Fita, adreçat a formar i acompanyar a dones que volen accedir a una feina en l'àmbit de la llar.

Els experts d'Alícia seran els responsables del mòdul de formació en cuina. En total s'han programat sis sessions de quatre hores cadascuna en les que els participants aprendran prop d'una cinquantena de receptes de cuina del dia a dia. Habituades a fer elaboracions de la seva cultura autòctona, l’objectiu és que aprenguin a fer elaboracions pensades per a llars, amb persones grans catalanes o espanyoles i que estan acostumades a una altra tipologia de menjars.

Els participants aprendran una cinquantena de receptes de cuina del dia a dia

Les classes compten amb una breu introducció teòrica en la qual se'ls donen als assistents algunes nocions bàsiques. Tot seguit, en grups, les participants hauran d'elaborar els diferents plats. Totes les sessions acaben amb una posada en comú de les elaboracions i, per tal de que prenguin consciència d’altres factors com el gust o la textura, també les podran degustar.

En paral·lel, durant la formació es donarà als assistents consells per a la compra de productes i tot un seguit de recomanacions per a cuinar per a col·lectius específics, com és el de la gent gran amb necessitats específiques o persones amb intoleràncies alimentàries o altres requeriments. D'aquesta manera, de la cinquantena de receptes que s'aprendran, una part s’adaptaran a aquestes necessitats específiques i es presentaran versions sobre la recepta habitual.

La formació compta amb una quinzena de participants. Es va iniciar el passat 27 de juny i es perllongarà fins al 6 de juliol data en què les assistents se sotmetran a una avaluació dels continguts adquirits hauran de cuinar alguna de les receptes apreses durant el curs pel seu compte i així verificar el seu aprenentatge.

El projecte FITA de Càritas Manresa vol ajudar a persones a accedir a una feina en l'àmbit del treball a la llar. A banda de cuina, la formació inclou altres mòduls en els quals els assistents aprenen neteja, bugaderia, i atenció bàsica a persones, entre altres matèries. Fins ara unes 300 persones han participat en aquest programa que vol orientar, formar i acompanyar persones que, per diferents raons, poden tenir dificultats per tenir una inserció sociolaboral.