La Fundació Alícia dóna eines als restauradors Amed per adaptar les seves cartes a la cuina vegetariana

Publicat el 20 de novembre de 2017

Una cinquantena de restauradors participen en una formació per incrementar l'oferta de plats a base de verdures i hortalisses i amb proteïna vegetal

Una cinquantena de restauradors catalans han participat avui en un taller de la Fundació Alícia sobre innovació i la creativitat en la cuina vegetariana. La formació, feta en col·laboració amb l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), forma part dels tallers per a professionals d'establiments Amed, promotors de l'alimentació mediterrània.

El taller respon a l'augment de la demanda del consumidor cap a una oferta més saludable i sostenible. Ha servit per donar pautes als restauradors per tal que incrementar l'oferta de plats a base de verdures i hortalisses i amb proteïna vegetal.

En el marc de la jornada s’han explicat els motius pels quals la proteïna vegetal és “el futur” a la cuina i com es pot adaptar a l'estil de cada restaurant. A més, fugint de tòpics, s’ ha insistit en el fet que, amb una correcta elaboració, es poden crear plats saborosos i atractius pel consumidor.

El cap de cuina d'Alícia, Jaume Biarnés, ha estat l'encarregat de posar alguns exemples d'elaboracions amb la proteïna vegetal de protagonista. Biarnés ha cuinat albergínia farcida a la Bolognesa, croquetes de llegums i verdures, lasagna amb beixamel d'arròs, mandonguilles vegetals, i copa de cigrons amb espinacs.

Amb aquesta showcooking la Fundació Alícia ha donat eines als restauradors per a adaptar la seva oferta a la cuina vegetariana, ja sigui creant plats a partir de d'altres, influenciant-se d'altres cultures, introduint nous ingredients, o potenciant el producte autòcton.

Amb aquest ja són set els tallers per a professionals d'establiments Amed que han comptat amb la participació de la Fundació Alícia. Els darrers havien abordat la cuina dels llegums, aprofitant que l'Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura va proclamar el 2016 l'Any Internacional dels Llegums, i la cuina sense gluten amb garanties i seguretat.