La Fundació Alícia desenvolupa una gamma de snacks per incentivar el consum de peix entre els joves

Publicat el 3 de març de 2016

La Fundació Mapfre ha concedit una beca al projecte en el marc del programa d'ajuts a la investigació Ignacio H. Larramendi

El projecte ha estat seleccionat entre un total de 302 propostes presentades en l'àmbit de la promoció de la salut

La Fundació Alícia treballa en el desenvolupament d'una gamma de productes del tipus Snack elaborats a força de peix. La proposta té l'objectiu principal de promoure el consum de peix entre els joves però també s'ha concebut com una solució pràctica i saludable per millorar l'alimentació entre col·lectius amb malalties cardiovasculars, amb problemes d'obesitat i amb colesterol.

Aquesta aposta de la Fundació Alícia per investigar l'elaboració de productes derivats del peix que contribuiran a millorar la salut i la qualitat de vida de persones amb necessitats alimentàries específiques ha estat mereixedora d'una beca d'investigació de la Fundació Mapfre. La fundació espanyola ha guardonat la iniciativa de la Fundació Alícia entre més de 300 propostes presentades per desenvolupar projectes relacionats amb la promoció de la salut.

El treball dels investigadors de la Fundació Alícia es centrarà ara en desenvolupar receptes i formes de transformar el peix en productes que facilitin el seu consum utilitzant varietats diferents adequades a les necessitats alimentàries de cada col·lectiu.

El projecte encaixa en la línia d'acció de la Fundació Alícia, en qualitat de centre d'investigació gastronòmic i científic generador de coneixement en tots aquells aspectes tecnològics que formen part de la cuina.

Els ajuts de la Fundació Mapfre

La beca concedida per la Fundació Mapfre s'inscriu en el marc de la convocatòria anual de les Ajudes a la Investigació Ignacio H. De Larramendi, dotada amb 704.000 euros, que la fundació ha destinat enguany a finançar 26 projectes que es desenvoluparan en centres de recerca, universitats, empreses i hospitals d'Espanya, França, Gran Bretanya, Brasil i Canadà. Les beques es convoquen en tres àmbits de recerca diferents: l'assegurança i la previsió social, la prevenció i la seguretat viària i la promoció de la salut.