La Fundació Alícia col·labora amb el projecte europeu TRADITOM

Publicat el 11 de juliol de 2016

ESTUDI DE PREFERÈNCIES DELS CONSUMIDOS SOBRE EL GUST DEL TOMÀQUET

La Fundació Alícia col·labora amb el projecte europeu TRADITOM, projecte finançat per la Unió Europea en el marc del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 dirigit a identificar i valoritzar varietats de tomàquets tradicionals europees i les seves pràctiques de cultiu.

El tomàquet és una de les espècies hortícoles de les quals els consumidors tenen més queixes sobre el seu pobre perfil sensorial. Afirmacions com "els tomàquets ja no tenen gust de res" o "els tomàquets d'abans tenien millor sabor" són recurrents a les nostres llars.

Per resoldre aquest aspecte els investigadors treballen en identificar quins atributs són els que determinen l'acceptació dels consumidors i seleccionen noves varietats que s'ajustin a les seves preferències. Per fer aquesta tasca, els investigadors necessiten saber quins són els tomàquets que agraden i amb aquest objectiu, i en el marc d'un projecte europeu de recerca que pretén recuperar varietats antigues, organitzem els propers 19 i 20 de juliol un tast de consumidors per obtenir informacions que ens permetran fer un disseny del tomàquet preferit pels consumidors.

Per participar en aquest tast cal que esitgueu disposats a expressar-nos les vostres preferències sobre les varietats que us farem tastar. El tast es realitzarà al Laboratori d’Anàlisi Sensorial, una sala dissenyada específicament per fer proves sensorials  ubicada a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) del Campus del Baix Llobregat. La participació en el tast implica la disponibilitat d’assistir durant dos dies consecutius (19 i 20 de juliol) al laboratori per participar a la prova. El tast anirà acompanyat d'una sessió de formació en varietats tradicionals de tomàquet i l’entrega d’un obsequi un cop finalitzada la prova.

Tanmateix, és condició indispensable ser major de 18 anys i formalitzar una inscripció a través del formulari que trobareu més avall. Un cop analitzades les dades, l'equip de recerca es posarà en contacte amb vosaltres per confirmar l'hora en què realitzareu la prova.

InscripcionsMés informació:

  • Fundació Miquel Agustí
  • Sobre el Projecte TRADITOM:  Antoni Granell Richart (lnstitut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes), agranell@ibmcp.upv.es 
  • Soble l'estudi de consumidors:  Roser Romero del Castillo Shelly (Escola Superior d’Agricultura de Barcelona/Fundació Miquel Agustí), roser.romero.del.castillo@upc.edu