La Fundació Alícia co-organitza les terceres Jornades gastronòmiques del camí ignasià

Publicat el 20 de novembre de 2019

El proper 22 i 23 de novembre, Manresa acull les Jornades gastronòmiques del camí ignasià amb la voluntat d’acostar als ciutadans el tram català d’aquest recorregut i les seves particularitats vinculades a productes agroalimentaris i gastronomia.


En aquest sentit, la Fundació Alícia és una de les entitats organitzadores i assessores de la proposta que juntament amb l’Ajuntament de Manresa s’emmarca dins del projecte Manresa 2021 que busca promoure la projecció exterior de Manresa i a on la gastronomia n’és una de les peces clau.

L’acte inaugural “d’Ignasi a Ignasi” comptarà amb la ponència  de Josep Huguet i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que ens detallaran les singularitats principals de la Manresa Medieval que va conèixer Ignasi de Loiola i seguiran la història fins a finals del segle XIX i principis del XX, quan Ignasi Domènech va posar Manresa al mapa gastronòmic europeu tot posicionant la cuina catalana al Món.

Un dels plats forts de la jornada se celebrarà el dissabte a la sala petita del Teatre Kursaal de Manresa: “La cuina i patrimoni del camí Ignasià: paisatges, productes agroalimentaris i gastronomia. Showcooking i degustació” un recorregut gastronòmic que farà parada a tres restaurants de reconegut prestigi: La Boscana de Bellvís (Bellvís d’Urgell), el Somiatruites (d’Igualada) i el restaurant gastronòmic L’Ó de Món Sant Benet.

A la mateixa Sala Petita del Kursaal, però al vespre,  hi haurà un “Tast de Vins del Camí Ignasià: Paisatges, Terres, Música I Poesia. A la tarda, a la plaça Fius i Palà, tindrà lloc l’espectacle  “El conte il·lustrat del Camí Ignasià. Amb xocolata i dolç del pelegrí”, que anirà a càrrec de Subi & Anna, una proposta familiar que combina conte, il·lustració i berenar.

Més informació: www.manresaturisme.cat