La Fundació Alícia acosta l'alimentació saludable pels més petits als restaurants de Platja d'Aro

Publicat el 16 de maig de 2017

Els establiments oferiran menús especials basant-se en una guia elaborada pels experts de la fundació

Un total de 26 restaurants de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró oferiran un menú infantil saludable seguint les indicacions de la guia per restauradors elaborada per la Fundació Alícia.

La iniciativa forma part del programa "Xics gastronòmic", que enguany celebra la seva segona edició. La campanya, impulsada per l'Ajuntament i amb el suport d'Alícia, vol difondre entre infants i famílies la importància de l'alimentació per prevenir l'obesitat i altres malalties. En paral·lel posa l'èmfasi en el menjar de qualitat: nutritiu, pròxim i casolà.

La guia conté els punts claus que ha de tenir en compte un restaurador a l'hora de planificar un menú infantil. Es donen consells pràctics per tal d'adaptar les mateixes propostes que ja té l'establiment al disseny del menú infantil, idees pràctiques sobre tipus de coccions, presentacions dels plats, mida de les racions i algunes receptes a tall d'exemple. El volum, amb una primera edició digital el 2016, arriba enguany en forma de llibret.

En paral·lel, durant aquesta edició del "Xics Gastronòmic", es realitzaran tallers de cuina infantils, en els que s'explicaran alguns dels consells que inclou la guia. Es faran en tres dels restaurants, entre el 23 i el 25 de maig. Simultàniament, els experts de la Fundació Alícia explicaran la guia al centre de formació professional de Platja d'Aro, amb l'objectiu de promoure la cuina saludable entre els estudiants de cuina.

Es faran tallers a les escoles i a l’institut per a promoure els bons hàbits i la dieta equilibrada

A banda de la tasca als restaurants, la Fundació Alícia també farà tallers participatius amb demostració culinària a les escoles de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró i l'institut Ridaura. Es realitzaran del dilluns 22 al divendres 26 de maig de 2017 i tindran com a objectiu promoure la importància d'uns bons hàbits alimentaris i tots aquells aspectes que envolten l'alimentació i les bases per dur a terme una dieta equilibrada.

És la segona vegada que la Fundació Alícia participa en la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró. L'any passat 25 restaurants van participar en la iniciativa i es va impartir tallers participatius en els centres d'ensenyament, amb la participació de 400 infants.