La 3ª edició de Benvinguts a Pagès arriba amb prop de 900 propostes amb explotacions agràries, allotjaments, restaurants i activitats

Publicat el 7 de juny de 2018

Comença el compte enrere per a ‘Benvinguts a Pagès’, la gran festa del món rural de Catalunya que arriba aquest cap de setmana

 

La gran festa del món rural de Catalunya creix i es presenta aquest any (9 i 10 de juny) amb una oferta conjunta de prop de 900 reclams que inclouen visites gratuïtes a les explotacions agràries, la participació de restaurants, allotjaments i la programació d’activitats paral·leles. Durant tot el cap de setmana, unes 240 explotacions agràries del territori obriran portes i programaran visites guiades perquè el públic familiar i més foodiee es desplaci pel país, coneguin origen l’elaboració i el tractament dels productes alimentaris que consumim cada dia, els tasti i tingui la possibilitat de comprar-los directament als pagesos i pageses.

 
 
 

El projecte continua creixent i en aquesta tercera edició ofereix prop d’un 15% més de propostes arreu de les 42 comarques catalanes. En les dues primeres edicions, Benvinguts a Pagès va sumar més de 30.000 visites. L’esdeveniment proposa una oferta lúdica, turística i gastronòmica que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a donar valor al món de la pagesia del país.

 
 

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector. En la roda de premsa de presentació de la proposta, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés va definir Benvinguts a Pagès com “el Sant Jordi de la pagesia” i va fer una crida a posar en valor el món rural perquè “necessitem continuar tenint gent al territori que ens faci el menjar. El dia que desapareguin, ens quedarem sense menjar, sense territori i sense país”.