FUNDACIÓ ALÍCIA PARTICIPA EN L'EDICIÓ DEL RECEPTARI “PER MENJAR BÉ, BO I BARAT”

Publicat el 23 de febrer de 2015

La Fundació Alícia ha col·laborat en un projecte de la Creu Roja per l’elaboració d’un receptari amb l’objectiu de facilitar que les famílies usuàries dels projectes socials puguin cuinar de forma equilibrada i creativa amb productes frescos com carn, peix, cereals, llegums, fruites, verdures i conserves.

Donada l’experiència de la Fundació en la implicació per a la millora de la qualitat de vida d’aquelles persones que tenen més dificultats per accedir a aliments suficients i de qualitat, i la innovació en la creació d’aliments en conserva, ha elaborat tot un seguit de receptes enginyoses, pràctiques i de baix cost amb ingredients que es troben en conserva. Així, es pot aportar un recurs per la cuina d’aquells productes als quals tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat, que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.

El llibre s’ha editat gràcies al suport de Nestlé i compta amb la col·laboració de cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada, que hi ha participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals.

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir un accés a aliments suficients, de qualitat i adaptats a les preferències culturals de les persones, mai sense deixar de banda que la cuina és el mitjà pel qual podem satisfer la necessitat de menjar de la manera més llaminera possible.