FUNDACIÓ ALÍCIA CONTRA LA POBRESA INFANTIL

Publicat el 14 d'octubre de 2014

La Fundació Alícia participa en la campanya "TOTS CONTRA LA POBRESA INFANTIL" de la Fundació Rosa Oriol co-escrivint el llibre "Tu ahorras, ganamos todos", amb pròleg de Sor Lucia Caram. El llibre és un dels instruments de la campanya per a la captació de fons i una molt bona oportunitat per aprendre a gestionar la nostra alimentació i hàbits de vida, gastant menys diners i amb efectes directes sobre la salut. Un llibre per invertir tant en el futur de nens i nenes sense recursos com també en la nostra qualitat de vida


En què consisteix la Campanya? 

La publicació de les esgarrifoses xifres de la pobresa infantil a Espanya, ens deixen a tots descol·locats i dolguts. Tot i que es constata dia a dia la situació de vulnerabilitat creixent dels infants, la majoria de ciutadans no som conscients de les dimensions d'aquest drama.


Les estadístiques i els informes de Càritas, Save the Children i Unicef mostren un rostre de la pobresa que sovint estan emmascarat i caldria prendre nota i aplicar mesures per activar un pla d'emergència o un pacte social que ens porti a buscar solucions d'arrel.


Amb aquesta Campanya es pretén crear una gran xarxa de complicitats per a què tots aconseguim fer ús de la creativitat i activem la nostra imaginació i les nostres voluntats per aconseguir recursos perquè els nens i nenes amb dificultats puguin tenir més oportunitats.


Tu estalvies, guanyem tots

El llibre "Tu estalvies, guanyem tots" ens proposa una manera senzilla de tenir una vida saludable, de recuperar bons hàbits, de viure aplicant el sentit comú, i compartint el que som i tenim.


Amb l'ajuda d'uns decàlegs per alimentar-nos bé i de forma econòmica i amb alguns trucs i receptes senzilles, podrem posar-nos en forma, aclarir les nostres ments i activar un gran corrent de sinergies i solidaritat a favor dels nens.


Es tracta simplement d'aprendre a gestionar l'alimentació, per gastar menys diners i estar més saludables. L'un està estretament relacionat amb l'altre.


Saber planificar, comprar, conservar i preparar el que mengem redunda no només en un estalvi en el pressupost familiar sinó també en un millor estat físic. Per això, en el llibre trobaràs:

 

  • Recomanacions per millorar la salut.
  • Trucs per estalvies a la cuina.
  • Receptes i consells pràctics per cuinar de manera saludable.
  • Exercicis físics per fer a casa i mantenir-se en forma en poc temps i sense gastar.

 

Aquest llibre és una contribució contra la pobresa infantil. Els autors i col · laboradors participen desinteressadament en el projecte. És per això que, amb aquest llibre, TU ESTALVIES I GUANYEM TOTS.