El xef Marc Puig-Pey, entre els 10 finalistes del Basque Culinary World Prize 2018

Publicat el 4 de juliol de 2018

Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia, el laboratori de l’alimentació responsable, és un dels 10 finalistes del Basque Culinary World Prize 2018

 
Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia, el laboratori de l’alimentació responsable, és un dels 10 finalistes del Basque Culinary World Prize 2018. Es tracta d’un premi internacional promogut pel Basque Culinary Center (BCC) i el Govern Basc que premia a xefs vinculats a iniciatives transformadors i vol, així, donar visibilitat a la gastronomia com a motor de canvi. 
 

La iniciativa neix el 2016 i dota al guanyador amb un premi de 100.000 euros que, aquest, haurà de dedicar a un projecte que demostri l’efecte multiplicador i transformador de la gastronomia. Entre el jurat del premi destaquen xefs de l’alçada de Joan Roca, del Celler de Can Roca; Yoshihiro Narisawa, propietari del restaurant Narisawa de Tokio, Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugariz o Gastón Acurio, xef referent de la cuina peruana, entre altres. Marc Puig-Pey és l’únic finalista de l’estat espanyol.
 
Membre del revolucionari equip de cuina d'elBulli durant prop de dues dècades, Marc Puig-Pey és actualment el responsable de l’Àrea de cuina de la Fundació Alícia a Món Sant Benet. La Fundació Alícia desenvolupa, conjuntament amb l’equip multidisciplinari de científics, tecnòlegs, nutricionistes i experts en cultura alimentària, alguns projectes innovadors en els quals Marc Puig-Pey ha associat la seva creativitat culinària al rigor científic desenvolupant investigacions en el camp del càncer, la diabetis o les malalties renals, entre altres. L’objectiu de l’equip d’Alícia és trobar solucions alimentàries per a nens i adults amb restriccions alimentàries per tal que puguin menjar bo, sa i sostenible.