El Tibidabo oferirà àpats per a persones amb intoleràncies i al·lèrgies alimentàries

Publicat el 2 de desembre de 2017

La Fundació Alícia ajuda a tres establiments del parc d'atraccions a adaptar les seves ofertes

Tres dels establiments del parc d'atraccions del Tibidabo adaptaran les seves ofertes a persones amb restriccions alimentàries. La Fundació Alícia ha assessorat als professionals dels  establiments perquè puguin oferir una oferta adaptada a les persones amb les al·lèrgies i intoleràncies de major incidència: llet, ou, fruits secs i gluten.

El projecte va arrencar amb un exhaustiu anàlisi dels establiments –La Masia, el Bar Piratta i el Bar Estació–, des de les seves cartes fins al funcionament intern. En funció de les característiques de cada un, s'ha treballat per dotar-los de les eines necessàries per adaptar els seus plats a les restriccions alimentàries i/o incorporar-ne de nous.

Tibidabo

En el cas de La Masia, especialitzat en tapes i amanides, Alícia ha proposat més d’una desena d’opcions per evitar els al·lèrgens. Al Bar Estació se n’han adaptat i se n’han suggerit de nous que seguirien la línia de la cuina de l'establiment, mentre que al Bar Piratta s'han proposat també noves opcions.

En tots els casos s'han fet propostes per tal d'oferir uns àpats amb totes les garanties de seguretat i evitar contaminacions.

La renovació de l’oferta i dels canvis a fer és ja en mans dels responsables dels tres d'establiments que d’aquí poc començaran a treballar per tal de poder incorporar les propostes a les cartes en els propers mesos.

Un pas més

Ja fa tres anys que Fundació Alícia i el Tibidabo van establir un acord de col·laboració perquè els visitants gaudeixin d'una oferta gastronòmica atractiva, saludable i de qualitat.
De les actuacions dutes a terme en aquest temps en destaca la del  restaurant L'Aeroport per oferir una oferta gastronòmica saludable i que  incorpora el servei take away.

En paral·lel, des del 2015, coincidint amb el mes de l'alimentació de Tibidabo, cada octubre els experts d'Alícia imparteixen tallers sobre alimentació saludable per a les famílies.