EL PROJECTE PREMIAT A ALÍCIA ÉCOTROPHÉLIA 2012 OBTÉ UNA MENCIÓ ESPECIAL EUROPEA

Publicat el 9 de novembre de 2012

El març d’enguany es va celebrar el concurs Écotrophélia 2012, que guardonava l’ecoinnovació en alimentació de projectes elaborats per estudiants de diferents universitats espanyoles.

El primer premi va ser atorgat a l’equip de la Universitat de Barcelona pel desenvolupament de Crequis, unes “galetes” d’arròs integral amb pols d’espina d’anxova de l’Escala. Aquest projecte parteix del plat tradicional de cuina empordanesa i pretén aprofitar l’espina de l’anxova i donar-li valor en forma de “plaer salat” per picar entre hores. 

El projecte ha estat presentat en l’àmbit europeu juntament amb 14 projectes més vinguts d’arreu d’Europa i ha rebut una menció especial per la seva innovació ecològica i la seva possible aplicació a la indústria alimentària.

L’objectiu d’aquests premis és el d’augmentar, de manera considerable, la comercialització de solucions tècniques innovadores i mediambientals i de productes en la indústria de l’alimentació i begudes, disminuint l’impacte mediambiental i els costos.