El Consell Comarcal de la Terra Alta s’alia amb Alícia per impulsar l'oli d'oliva

Publicat el 10 de juny de 2017

Els experts analitzen els seus punts forts i transmetran aquests coneixements als restauradors

La Fundació Alícia i el Consell Comarcal de la Terra Alta uneixen esforços per potenciar el consum d'oli d'oliva de qualitat del territori. En el marc del programa de desenvolupament local "Treball a les 7 comarques", els experts d'Alícia treballen per crear un coneixement de l'oli d'oliva que permeti incrementar el seu ús.

La producció d'oli d'oliva és un dels atractius amb més potencial a la Terra Alta per la seva presència històrica al territori. Una prospecció realitzada l'any passat al sector oleícola va posar de manifest el pes econòmic i social que té en aquests moments al territori, tant pels projectes cooperatius com pels petits productors, que han engegat iniciatives per transformar les olives en oli de qualitat i amb el màxim benefici sobre la salut.

El projecte de la Fundació Alícia i el Consell Comarcal de la Terra Alta es troba en fase inicial. Un cop fetes les reunions amb productors, restauradors i d'altres agents, l'àrea de Patrimoni de la Fundació Alícia treballa en la caracterització gastronòmica de l'oli d'oliva, amb l'objectiu de conèixer els seus punts forts i veure les seves oportunitats comercials. Aquests coneixements seran transmesos al sector de la restauració, canal per incentivar el seu ús i promoció entre el consumidor.

"Treball a les 7 Comarques" és un projecte de desenvolupament local, que posa en valor les persones, les empreses, el territori i els seus recursos, amb l'objectiu d'estimular l'activitat econòmica per generar ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones.