Alícia treballa per posicionar Lloret com a referent en gastronomia per al·lèrgics i intolerants

Publicat el 3 de maig de 2018

El municipi vol convertir-se en destinació turística puntal per oferir àpats per a persones amb restriccions alimentàries

L'Ajuntament de Lloret de Mar i la Fundació Alícia volen convertir el municipi en destinació turística de referència per a persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries. L'objectiu és aconseguir que Lloret s’identifiqui com a municipi Allergy friendly, fet que suposi un al·licient més per visitar la localitat.

Des d'Alícia s'ha dissenyat una estratègia per enriquir l'oferta gastronòmica per a persones amb al·lèrgies i intoleràncies. Es busca proveir coneixement als restauradors i dotar-los de les eines necessàries que els permetin adaptar la seva cuina i oferir menús aptes i amb totes les garanties de seguretat. Entre les accions que es preveuen, hi ha l'elaboració d'un manual de bones pràctiques, així com tallers formatius.

A banda d'incidir en l'oferta per a al·lèrgics i intolerants, el nou pla també preveu incrementar l'oferta al municipi de cuina per a persones amb sensibilitat vegetariana, vegana i flexiteriana degut a l’auge de la demanda. Des d'Alícia s'està treballant en transmetre la seva experiència en l'àmbit al sector per tal que puguin incloure-la amb èxit als seus restaurants.

Amb prop 1,3 milions de visitants anuals, Lloret és el segon municipi de Catalunya que més turistes rep. En el marc del Pla operatiu per a la reconversió de Lloret de Mar 2015-2020, el consistori va encomanar a Alícia la tasca de detectar els distintius de la seva cuina i promoure Lloret de Mar com un municipi amb personalitat gastronòmica pròpia i de qualitat