Alícia participa en la renovació de la recepta del dolç tradicional de Manresa

Publicat el 14 de febrer de 2017

La fundació ha col·laborat amb pastissers de la ciutat per adaptar les Ametlles de la Llum als gustos del segle XXI


El dolç tradicional de Manresa, les Ametlles de la Llum, estrenen nova fórmula. La Fundació Alícia ha estat l’encarregada de la renovació de la recepta conjuntament amb el col·lectiu de pastissers artesans de Manresa. Així, per primera vegada, el dolç s’elaborarà directament a les pastisseries de la capital del Bages.

La renovació de les Ametlles de la Llum coincideix amb la celebració de les Festes de la Llum de Manresa, que se celebraran el proper 21 de febrer. Els organitzadors d’enguany, la Fundació Universitària de Bages (FUB), van encomanar a la Fundació Alícia la nova recepta del dolç. Documentat des de mitjans del segle XIX, es tractava ametlla recoberta d’una capa granulada i dolça de diferents colors. L’objectiu era el de readaptar-lo als gustos del segle XXI i fer-lo més atractiu.

El nou dolç neix després de diverses sessions de treball entre la Fundació Alícia i el col·lectiu de pastissers. Amb forma similar a la d’un bombó, està fet amb xocolata negra recobert per Ametlla torrada. Entre l’ametlla i la capa externa de xocolata hi ha un recobriment de gianduja, un praliné d’ametlla amb xocolata amb llet. Així el nou dolç integra tres textures d’ametlla: l’ametlla torrada a l’interior, la crema d’ametlla en el praliné i l’ametlla granulada en la cobertura.

El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha assistit a la presentació de les noves Ametlles de la Llum del segle XXI. En l’acte, ha destacat la “sinergia” dels pastissers, el compromís per treballar “a la una” i l’aposta per l’elaboració ·”de proximitat”. L’acte també ha comptat amb la participació de la directora de la Clínica Universitària (CU+) de Manresa, Teresa Solé; Salvador Pérez, en representació del gremi de pastissers de Manresa; i el regidor de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet.

El nou dolç és singular, llaminer i fàcil de compartir. Es podrà adquirir a les pastisseries manresanes que han treballat en la seva elaboració -Cucurella, El Cigne, KKO, La Llaminadura, Perarnau i Sobrevias. Utilitzen tots la mateixa recepta però cada establiment n’ha incorporat la seva identitat.