Alícia participa en el setè monogràfic SAM

Publicat el 17 de febrer de 2012

Alícia participa en la transcripció d'una taula rodona celebrada a la facultat de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra en la que es va tractar la temàtica: "Cuina tradicional i tecnologia: poden conviure?". Tots els ponents coincideixen en que cuina tradicional i tecnologia són dos conceptes que no estan ni poden estar enfrontats, perquè el desenvolupament tecnològic és una característica inherent a la nostra espècie, i de fet, sense la tecnologia, no existiria la cuina. El conflicte radica en l'ús que fem d'aquesta tecnologia, el com i la finalitat en que s'incorpora. En el cas de la cuina la polèmica ha sorgit perquè algunes d'aquestes noves tecnologies arriben des de l'àmbit industrial a l'aplicació domèstica, i ho fan d'una forma molt ràpida, que no ha donat temps a l'assimilació d'aquests canvis.

El monogràfic apunta en les seves conclusions la necessitat de buscar estratègies que ens ajudin a conciliar cuina i vida moderna i aconseguir que els nens interioritzin, des de ben petits, uns hàbits saludables d'alimentació una tasca que s'ha de fer tant a l'escola com a casa.