Alícia dóna les pautes per pal·liar els efectes del tractament durant el càncer en un taller

Publicat el 4 de febrer de 2017

Andorra ha acollit una sessió teòrico-pràctica en la que s’han donat a conèixer algunes recomanacions i els assistents han pogut cuinar receptes específiques 

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Alícia ha celebrat un taller a Andorra en el que ha donat a conèixer algunes receptes i aliments beneficiosos durant el tractament de la malaltia. L'activitat ha estat organitzada per l'Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA) i ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones.

La directora de l'àrea de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia, Elena Roura, ha insistit en la importància d’una dieta equilibrada per garantir un bon estat nutricional durant el tractament. Posteriorment, el xef de la fundació, Marc Puig-Pey, ha realitzat una showcookimg de receptes per garantir un estat nutricional òptim. Finalment els assistents al taller, dividits en grups, han cuinat les elaboracions.

Recomanacions de les guies

Els continguts donats a conèixer durant el taller s'inclouen a les guies de la col·lecció 'Menjar durant el tractament del càncer', elaborades per Alicia amb l'Institut Català d'Oncologia (ICO). Aquestes donen pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l'alimentació durant el tractament de la malaltia, amb recomanacions específiques per a sis tipus de tumor diferents. A hores d’ara ja s’han editat tres volums: un de l’alimentació durant el càncer en general, un segon sobre els mites que envolten la malaltia i un darrer d’específic sobre l’alimentació durant el càncer de mama.

Es poden descarregar, de manera gratuïta a http://www.alicia.cat/es/document