Alícia dóna eines per potenciar l'ús de l'oli d'oliva verge extra als restauradors de la Terra Alta

Publicat el 28 de novembre de 2017

L’objectiu és que els restaurants en siguin prescriptors i el promoguin entre els seus comensals

La Fundació Alícia ha desenvolupat una guia que dóna pautes als restauradors de la Terra Alta per promoure l'ús de l'oli d'oliva verge extra del territori a les seves cartes. En una sessió celebrada a Món Sant Benet, els agents del territori han pogut conèixer el treball que s'ha fet des d'Alícia per caracteritzar l'oli d'oliva de qualitat de la Terra Alta, així com algunes de les seves possibilitats culinàries.

El treball s'emmarca en el programa de desenvolupament local "Treball a les 7 comarques", impulsat pel Consell Comarcal de la Terra Alta. La producció d'oli d'oliva s'està convertit en un dels atractius amb més potencial al territori i, amb l'objectiu de potenciar aquest distintiu, l'ens comarcal va encomanar a Alícia crear un coneixement que fos útil i pràctic per als restauradors de cara al seu ús i promoció.

Des d'Alícia s'ha treballat en l'anàlisi de les potencialitats de l'oli del territori, els punts forts i les oportunitats comercials. En aquesta caracterització gastronòmica ha estat primordial l'experiència dels productors, restauradors, entre altres agents.

La sessió a Alícia ha permès difondre una cultura de l'oli basada en les propietats de les varietats autòctones, especialment l'Empeltre, als agents implicats. Ara, el proper pas, és que siguin ells els que incentivin el seu ús i, simultàniament, siguin el canal per a la promoció entre el consumidor.