Alícia crea un receptari per fer deu tipus de pans sense gluten a casa

Publicat el 27 de novembre de 2017

 Es tracta d'elaboracions senzilles, gustoses, i amb ingredients fàcilment adquiribles 

La Fundació Alícia ha creat un receptari per elaborar una desena de varietats de pa sense gluten a la llar en panificadora. Es tracta d'elaboracions senzilles, gustoses, i amb ingredients fàcilment adquiribles.

El receptari ha estat elaborat per un equip multidisciplinari d'Alícia, entre els quals hi ha cuiners, nutricionistes, tècnics en innovació i tecnòlegs dels aliments; i compta amb la col·laboració de Panasonic, que disposa de la panificadora amb la que es poden elaborat aquests pans.

Va arrencar amb una primera fase exploratòria, per documentar l'elaboració, ingredients i quantitats, així com temps de fermentació, cocció i resultats de les diferents receptes. Tot seguit, en la fase de desenvolupament, es va establir una recepta patró que és la que ha servit de base per a l'elaboració dels diferents tipus de pans.

Incorporen aliments de proximitat i de temporada

El receptari permet elaborar pa bàsic, dolç i salat. S’inclouen altres versions, fent ús d’ingredients addicionals, que permeten des d'aportar "textura cruixent" i gust a l'elaboració; a afegir-hi productes de territori o temporada, com ara el moniato com a producte de tardor, o les olives, all i herbes provençals com a ingredients característics de la mediterrània.

Destaca, a més, l'adaptació de receptes tradicionals i àmpliament esteses com són el pa de Viena o el pa integral, o el món de les masses mares de llevat. En tots els casos, però, es garanteix que es tracta d'un producte final 100% lliure de gluten.