Alícia col·labora amb Aliments Onyar per millorar les propietats de la seva pasta farcida

Publicat el 8 d'octubre de 2019

La Fundació Alícia ha col·laborat amb Aliments Onyar en un projecte d’innovació i desenvolupament per a la millora a nivell organolèptic (color, olor, aroma, tast i textura) de varietats de pasta fresca farcida.

S’ha treballat especialment el gust i la textura del producte, aplicant en tot els procés criteris nutricionals y de sostenibilitat, amb el resultat de millorar la base del farcit dels raviolis i obtenir dos nous farcits, un vegetarià i un altre de vegà que passaran a formar part de l’oferta de pasta d’Aliments Onyar.

Abans de començar a treballar en les noves receptes de farcits, Fundació Alícia va fer una tast de productes Onyar i de productes similars del mercat. Els resultats van indicar que Aliments Onyar aportava un gust més natural i tradicional. Tanmateix, Aliments Onyar, en el seu propòsit de millorar els productes a nivell organolèptic, volia oferir un millor farcit, més complet, més suau i agradable en la textura, objectiu que Fundació Alícia va estar treballant durant tot el procés de recerca amb resultats molt positius.

Referent a les noves propostes de farcits, Fundació Alícia va presentar fins a 7 receptes diferents amb llegums, fruites, verdures, hortalisses, fruits secs i formatges, totes elles delicioses, de les quals se n’han de seleccionar només dues.

Els nous productes s’ incorporaran a l’oferta d’Aliments Onyar properament.

Aliments Onyar és un projecte d’inserció laboral del Grup Fundació Ramon Noguera, organització d’iniciativa social i sense ànim de lucre que té la missió de garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Gironès. Una de les finalitats de l’organització és la creació de llocs de treball per al col·lectiu mitjançant la gestió de centres especials de treball, dedicats a la elaboració de diferents productes ecològics: pasta fresca, patés, pizzes, fruits secs, entre d’altres.