Alícia és un centre amb vocació social, dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari
La plataforma digital, Oncoalícia, és guanyadora dels Premis Ruralapps 2023 en la modalitat de Ciència Ciutadana. Premis organitzats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat.
La 10ª edició, celebrada el passat 11, 12 i 13 de març, del Fòrum Gastronòmic de Girona ha estat marcada per la cerca de solucions a problemes quotidians a través de la cuina i l’alimentació. Dins d’aquest context, s’ha destacat la importància de recuperar la carn de caça com un element de rellevància gastronòmica.
En aquest sentit, la Fundació Alícia ha jugat un paper destacat com a ponent en el Monogràfic del Senglar amb sessió de tast. La sessió dedicada al porc senglar ha reunit experts com el cuiner Joan Roca (El Celler de Can Roca), el caçador Esteve Prunell o Marc Puig-Pey i Toni Massanés de la Fundació Alícia.
Les IV jornades professionals gastronòmiques i científiques GastroMar l’Ampolla han conclòs consolidant-se com un punt de trobada essencial per a cuiners, científics, pescadors, i gastrònoms.